Vermeerderen, stekken
15 maart 2016
0

Vorig jaar heb ik voor de aanplant van de bostuin van heel veel planten 1 exemplaar gekocht, 1 klein exemplaar. Van 1 plant kun je op den duur prima oogsten, maar met meer planten kun je veel meer oogsten. Alle planten zijn goed aangeslagen en aangezien we het voedselbos zijn aan het uitbreiden, heb ik afgelopen winter heel veel stekjes verzameld.

Van de rode, zwarte en witte aalbes en de kruisbes heb ik in december allemaal takjes geknipt. In februari heb ik hetzelfde gedaan met de erwtenstruik. Die takjes heb ik in stukken van 20 centimeter geknipt, in een bosje samengebonden en in een gat gevuld met zand, 10 centimeter in de grond gestoken. Hoopje bladeren er overheen en de winter afwachten. Hopen dat niemand er op gaat staan.

stekjesDeze week was het lekker weer. In de meeste stekjes blijken knoppen te zitten. Dus tijd om ze voorzichtig uit de grond te halen. Ze hebben worteltjes! Aangezien ik nog geen definitieve plek heb, ga ik ze in potjes zetten. Kunnen ze daarin rustig groeien en kan ik ze later makkelijk uitplanten op een definitieve plek. De erwtenstruik doe ik wat later. De plantjes staan nu even veilig in de kas.

Gerelateerde artikelen

En dan wordt het groen Die maagdelijk zwarte aarde, met bijenmengselzaad, bevat natuurlijk meer zaad dan alleen datgene wat ik heb gezaaid... Na een week of twee komen de ee...
Er zit uitbreiding aan te komen Manlief is inmiddels ook laaiend enthousiast geworden, ook al vallen de opbrengsten het eerste jaar tegen. We besluiten om een deel van de grote schap...
Tijd om te mulchen Het is herfst. Tijd om te mulchen. Ik wil dit najaar voor de kas 200 m2 grond mulchen en aanplanten. Mulchen is het bedekken van de bodem met organisc...
We gaan beginnen In het voorjaar van 2015 gaat het toch echt gebeuren: het kleine onkruidweitje wordt voedselbos. Er worden drie essen omgezaagd om meer licht te creƫr...
Facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblrFacebooktwittergoogle_pluspinteresttumblr