Kruidentuintje
17 januari 2016
0

Omdat de makkelijke moestuin zo goed bevalt, maar er bijna alleen maar groenten en eetbare bloemen in staan, heb ik naast de voordeur nog een kruidentuintje gemaakt. Wel zo makkelijk als de dagelijkse kruiden naast de deur staan. Het zijn wat veilingkistjes gevuld met dezelfde mix als in de makkelijke moestuin. Met turf, compost en vermiculiet. In de kistjes zit worteldoek en dan de mix. De volgende kruiden en planten staan erin en doen het al een paar jaar prima: tijm, oregano, rozemarijn, salie, bieslook, munt, oostindische kers. Altijd verse kruiden zo bij de hand. In het najaar, voordat het gaat vriezen, dan oogst ik van alles heel veel en vries het in. Per kruid meng ik met olijfolie. Het mengsel gaat in een ijsblokjesvorm en dan zo de vriezer in. Als het gestold is, kunnen de blokjes in een diepvrieszakje in de vriezer. In porties makkelijk in gebruik, bijna net zo lekker als echt vers.

Gerelateerde artikelen

Tijd om te zaaien Maar goed dat de geodome kas stormvast is. Afgelopen week heb ik, vanwege het slechte weer, lekker beschut in de kas, sla, spinazie en postelein opnie...
De moestuin In de eerste winter ook tijd gehad om mij in het moestuinieren te verdiepen. Voor de verhuizing was ik al bij een echte moestuinier langs geweest. En ...