De schaapjes komen erbij
7 november 2015
0

In de winter ben ik door de omgeving gaan fietsen op zoek naar ouessant schaapjes. Ik vind er een aantal en bij een adresje heb ik afgesproken eind van de winter twee drachtige ooien op te halen.

Na een heel strenge winter, verdwijnt uiteindelijk eind februari de vorst uit de grond en kunnen we een afrasting om het speelveldje maken. Ook wordt een klein huisje gebouwd, vooral voor de lammetjes die vroeg in het voorjaar verwacht worden.

Daan en Truus
Daan en Truus

Begin maart komen Daan en Truus bij ons wonen. Ze krijgen elk een lammetje. Ons vakantiehuisje is naar deze lammetjes vernoemd: Het zwarte schaapje. De lammetjes moeten in de zomer weer terug naar de vorige eigenaar, helaas. Om het jaar erop toch wat uitbreiding te krijgen, lenen we een dekram. En zo waren er een jaar later al vier zwarte schaapjes.

Het speelveldjes was veel te klein voor al deze schaapjes. Ze gingen van het gazon, naar het speelveldje, naar de buren en weer terug. Begin 2011 kregen we de kans om een klein stukje grond aan het erf toe te voegen. Precies genoeg voor al die schaapjes. En zo hadden we tevreden schaapjes en elk jaar lammetjes in de wei lopen.

Geef een reactie