De makkelijke moestuin in gebruik
26 november 2015
0

De makkelijke moestuin is inderdaad makkelijk in gebruik. Maar er zijn ook veel leermomenten. Zo is de donkere, pas ingezaaide aarde snel warm. En dus een lekker plekje voor onze poezenbeesten. Ook hebben we de kippen loslopen. En die hebben hun weg ook naar al dat lekkers van de moestuin gevonden.

kat in moestuinNiet alle groenten zijn geschikt voor in de bakken: een courgetteplant vult al gauw driekwart van een bak, wortels groeien krom, want ze kunnen niet dieper dan 20 centimeter, ook aardappelen groeien niet in 20 centimeter aarde. Water geven is ook een aandachtspuntje

Maar het oogsten is heel gemakkelijk. Oogst alleen wat je op het moment eet. De kinderen mogen zelf plukken wat ze opkrijgen. Onkruid wieden gaat snel in de losse aarde. Als een vak is leeg geoogst, kan dat gelijk aangevuld worden met compost en opnieuw ingezaaid worden. Ook is het makkelijk om het zaaien van dezelfde groente te spreiden in de tijd, zodat je kan blijven oogsten.

Gerelateerde artikelen

Tijd om te zaaien Maar goed dat de geodome kas stormvast is. Afgelopen week heb ik, vanwege het slechte weer, lekker beschut in de kas, sla, spinazie en postelein opnie...
De moestuin In de eerste winter ook tijd gehad om mij in het moestuinieren te verdiepen. Voor de verhuizing was ik al bij een echte moestuinier langs geweest. En ...
Kruidentuintje Omdat de makkelijke moestuin zo goed bevalt, maar er bijna alleen maar groenten en eetbare bloemen in staan, heb ik naast de voordeur nog een kruident...