kas
De kas, het tweede jaar
9 oktober 2017
0

Vanwege de grote opbrengsten vorig jaar uit de kas, dit jaar iets minder zaadjes voorgezaaid. Helaas is hier heel laat nog een flinke nachtvorst geweest, waardoor veel plantjes die al in de kas stonden, een flinke tik hebben gekregen. Aangezien ik niet wist of ze zich nog zouden herstellen, heb ik een deel opnieuw binnen voorgezaaid. Kan nog wel, maar dan beginnen we later met oogsten. Beetje jammer.

Vanaf begin augustus kunnen we tomaten en aubergines oogsten. Eind augustus komen daar de pepers bij. Overheerlijke, kleine regenboogpepers.

Milou en tomatenplanten, dat gaat ergens niet goed. Tomaten kunnen we wel oogsten, maar die planten worden elke keer zo groot! Ze nemen de hele kas over, waardoor ik er niet meer kan lopen en de andere planten in de verdrukking komen. Volgend jaar nog maar 1 tomatenplant. De aubergines en pepers doen het heel goed, en de paprika's. Maar die paprikaplanten produceren niet zo veel paprika's, dus in plaats van tomatenplanten, wat meer paprika's zaaien.

De courgette- en pompoenplanten waren dus ook kapot gevroren. Daardoor ook pas laat kunnen beginnen met oogsten, begin augustus. Maar op dit moment kan ik nog steeds oogsten van beide. En veel courgette is al in de vriezer. De vele pepers heb ik ook ingevroren. En een deel ingemaakt, net als de olijfkomkommers. Die deden het dit jaar heel goed en mooi verspreid; kan nu nog plukken. 

De 'vergeten groenten', brave hendrik en eeuwige moes die ik vorig najaar in de moestuin heb gezet, hebben het goed gedaan deze zomer. De eeuwige moes heb ik kunnen vermenigvuldigen tot 3-4 flinke struiken, dit zou ruim voldoende moeten zijn. Brave hendrik doet het ook goed, maar lijkt altijd te bloeien. Kan ik die alleen in de winter oogsten?

Afgelopen seizoen weer vele leermomenten gehad in de tuin, genoeg om volgend jaar mee aan de slag te gaan.

Geef een reactie