veestapel
Steenmarter strikes again
8 mei 2017
0

Schattig hè? Dit is nou een steenmarter. En hij woont op ons erf, in de schuur. Al jaren. Een paar jaar geleden waren ze met zijn tweeën en hadden ze jongen. Er verdwenen toen heel veel kippetjes. Niet leuk! Dus maatregelen genomen.

Vervolgens was de steenmarter er nog wel, we hoorden hem in de schuur rommelen, maar hij haalde zijn eten blijkbaar elders. Afgelopen winter was het heel stil in de schuur, zou de steenmarter vertrokken zijn?

Nou nee hoor, sinds een maand verdwijnen er weer kippen. Ik word 's nachts wakker van de kippen en dan weet ik hoe laat het is: weer een kippetje gepakt. Ook Katrien, de loopeend die ergens buiten zat te broeden, is aangevallen en moest eraan geloven. Evenals de eieren die ze zat uit te broeden, allemaal opgegeten.

In het kippenhok zat een zijdehoentje al geruime tijd op twee eendeneieren te broeden. Rond het tijdstip dat ze uit moesten komen, is ook zij gepakt door de steenmarter. Gelukkig werd ik weer wakker. Ben gauw naar het kippenhok gelopen en heb de twee eieren die al aangepikt waren, in de keuken in de broedmachine gelegd. 's Ochtends zijn de eendjes uit hun ei gekropen. Nu logeren ze even in de logeerkamer, tussen de lego.

Ondertussen proberen we het kippenhok steenmarter-proof te maken, tot die tijd komt het beestje 1 à 2 keer per week snacken.

Geef een reactie