Tijd om te zaaien
27 februari 2017
0

Maar goed dat de geodome kas stormvast is. Afgelopen week heb ik, vanwege het slechte weer, lekker beschut in de kas, sla, spinazie en postelein opnieuw ingezaaid. Op de wortel na, was er van de zaaironde eind november niks opgekomen. Heel blij dus dat de kas afgelopen donderdag windkracht 9 heeft doorstaan, anders had ik nog een keer kunnen zaaien.

Tussen de buien door ook de moestuinbakken schoongemaakt en aangevuld met nieuwe compost. En ook de moestuinbakken ingezaaid met sla, spinazie, postelein en rode melde. Als het goed is, zouden de zaadjes in de kas eerder moeten ontkiemen en de plantjes sneller groeien. Ben heel benieuwd waar en wat we het eerste kunnen oogsten.

Tijdens de storm, heb ik in huis verschillende soorten pepers, paprika en aubergine voorgezaaid. Dit zijn zaadjes die bij warme temperaturen (+20°C) ontkiemen, de plantjes groeien traag en het duurt best lang voordat de vruchten rijp zijn. Tomatenplanten groeien wat sneller, dus die ga ik wat later voorzaaien.

Vorig jaar had ik van de meeste kasgroenten veel te veel gezaaid, omdat er heel weinig verloren ging. Deze keer dus wat minder gezaaid, er van uitgaande dat bijna alles zal ontkiemen en opgroeien tot een sterke plant.

Volgende actie is het klaarmaken van de bedden in de natuurlijke moestuin. Daar moet onder andere wat compost bij en ik moet iets maken zodat de kippen uit de buurt er niet bij kunnen. Op zich mogen ze wel poepen in de moestuin, maar meestal doen ze dat dan terwijl ze de zaadjes en jonge plantjes opeten. En dat is niet de bedoeling!

Geef een reactie