kas
Eten uit de tuin
18 juni 2016
0

Tijd om te oogsten. We hebben al heel wat uit de tuin gegeten. Veel sla, spinazie, snijbiet, peultjes, bloemetjes, rabarber en ook het kleinfruit begint te rijpen. In de kas heb ik sla, spinazie en wortel al geoogst. De knoflook hangt te drogen.

ananaskers aubergine tomaten paprikaDe tomatenplanten zitten vol met tomaten en de paprika's beginnen ook vruchtjes te krijgen. De aubergine staat nog heel mooi in bloei, ik heb nog geen vruchtje kunnen ontdekken.

De ananaskers staat buiten, in de kas zouden het vooral grote planten worden met weinig besjes. Er zitten nu groene lampionnetjes in de planten.

bloemenweiVoor de kruidenspiraal hadden we een stukje wei ingezaaid met bijen- en vlindermengsel. Dit staat nu mooi in bloei. Maar veel insecten komen er niet op af. Die zitten vooral in de voedselbostuin en insectentuin.

Geef een reactie