kas
Groeizaam weer
22 mei 2016
0

Na die warme dagen van de afgelopen tijd is alles flink uit gaan lopen. Zowel buiten, in de vorig jaar aangelegde bostuin, als in de kas. Met dat warme weer willen de plantjes in de kas wel erg veel drinken. Blij dat er nu een waterleiding naar toe gaat. En eindelijk gebeurt er ook wat in de makkelijke moestuin.

kas spinazieDe nachten zijn soms nog wat koel, maar toch heel voorzichtig geprobeerd wat planten buiten uit te planten: een paar pompoenplanten, maïs, bonen. Niet alles, eerst kijken wat er gebeurt. Nog steeds staat de kas vol met planten die naar buiten moeten. Pas als die naar buiten zijn, is er in de kas ook weer plaats voor aubergine- en peperplanten.

De slakken hebben de kas ook gevonden. Sommige planten zijn aardig opgegeten. Af en toe ga ik dus bij schemering, gewapend met een zaklamp, op slakkenjacht. De vangst gaat naar de loopeendjes.

eetbare bosVan de week is ook de laatste bestelling met vaste eetbare plantjes binnengekomen. Die konden gelijk de tuin in. Een deel in de bostuin van vorig jaar: een hosta en bospinda. Een deel in de groentebedden rond de kas: colaplant, engelwortel en aardkastanje. De zouthoutstruik was zo klein, die heb ik maar even veilig in de kas gehouden.

 

Geef een reactie