kas
Groeizaam weer
22 mei 2016
0

Na die warme dagen van de afgelopen tijd is alles flink uit gaan lopen. Zowel buiten, in de vorig jaar aangelegde bostuin, als in de kas. Met dat warme weer willen de plantjes in de kas wel erg veel drinken. Blij dat er nu een waterleiding naar toe gaat. En eindelijk gebeurt er ook wat in de makkelijke moestuin.

kas spinazieDe nachten zijn soms nog wat koel, maar toch heel voorzichtig geprobeerd wat planten buiten uit te planten: een paar pompoenplanten, maïs, bonen. Niet alles, eerst kijken wat er gebeurt. Nog steeds staat de kas vol met planten die naar buiten moeten. Pas als die naar buiten zijn, is er in de kas ook weer plaats voor aubergine- en peperplanten.

De slakken hebben de kas ook gevonden. Sommige planten zijn aardig opgegeten. Af en toe ga ik dus bij schemering, gewapend met een zaklamp, op slakkenjacht. De vangst gaat naar de loopeendjes.

eetbare bosVan de week is ook de laatste bestelling met vaste eetbare plantjes binnengekomen. Die konden gelijk de tuin in. Een deel in de bostuin van vorig jaar: een hosta en bospinda. Een deel in de groentebedden rond de kas: colaplant, engelwortel en aardkastanje. De zouthoutstruik was zo klein, die heb ik maar even veilig in de kas gehouden.

 

Gerelateerde artikelen

Help, slakken! Alle moestuin plantjes doen het nu goed. En dat is lekker eten voor (naakt)slakken. In de kas werden al een tijdje hapjes genomen van de jonge plantje...
De geodome kas wordt in gebruik genomen De kas is zo goed als af. Er moet nog 1 raampje in, misschien nog 1 extra. Dat maakt op dit moment niet zoveel uit. Dus staat de kas al aardig vol met...
Timelapse van de bouw van de geodome kas De kas is al anderhalf jaar naar volle tevredenheid in gebruik. Heeft reeds flinke stormen doorstaan en vele kilo's aan groenten opgeleverd. Ik wil...
De kas, het tweede jaar Vanwege de grote opbrengsten vorig jaar uit de kas, dit jaar iets minder zaadjes voorgezaaid. Helaas is hier heel laat nog een flinke nachtvorst ge...

Geef een reactie