Van racebaan tot kruidenspiraal
16 april 2016
0

De kruidenspiraal, gemaakt met oude dakpannen. Wat een werk. Maar hij is af. De pannen staan en de aarde zit erin. Tijdens het inklinken werd de spiraal omgedoopt tot racebaan. Daarna nog een keertje bijgevuld met aarde en hopen dat het straks geen racebaan meer is.

stapstenenMijn ervaringen met kruiden opkweken uit zaad zijn nooit zo'n succes geweest. Dus heb ik er nu maar voor gekozen om biologische plantjes te kopen. Kan ik ze zelf nog wel vermeerderen door te stekken. Dus van de week werd er een pakketje kruiden afgeleverd.

kruidenspiraalwaterbakMet verschillende plattegrondjes van kruidenspiralen erbij (ze hebben niet een standaard indeling en soms zijn ze zelfs tegenstrijdig) heb ik alle plantjes een plek gegeven. Aan het eind een water-/drinkbak waar nog wat waterplantjes in komen. Tussen de plantjes op sommige plekken stapstenen van zwerfkeien die in de tuin rondzwierven. Genoeg ruimte om grote kruidenplanten te worden. Wat later, volgende maand, komen er nog bloemen bij.

Duidelijk geen racebaan meer!

Gerelateerde artikelen

Voorkiemen De bestelling voor nieuw zaad is de deur uit. Echter de levering kan nog wel enige tijd duren. Is niet erg, het meeste hoeft nog niet gezaaid te worde...
Voedselbos aangeplant, kas ingezaaid De tuin is bedekt met mulch en de nieuwe planten staan er in. De tuin is nu aangevuld met onder andere Japanse kwee, schapen- en vossenbes, daglelie, ...
Mulchen, mulchen, mulchen Als met name de phacelia is uitgebloeid, slinkt het volume van de planten flink. En bij stevige windvlagen waaien grote stukken plat. Tijd om te gaan ...
We gaan beginnen In het voorjaar van 2015 gaat het toch echt gebeuren: het kleine onkruidweitje wordt voedselbos. Er worden drie essen omgezaagd om meer licht te creƫr...