Nieuw bouwwerk
6 april 2016
0

Tussen de knollen die ik heb besteld, blijken een aantal rappe klimmers te zitten. Ik had ze binnen in een potje geplant en ze gingen heel hard de lucht in, de wilde aardappel en de indianenaardappel. Dus moet er een klimwerk of pergola komen. In de derde rij vanaf de kas, vanwege mogelijke schaduw op de kas.

De hazelaars hebben dikke rechte takken. Daar heb ik een paar mooie van afgezaagd. Met de grondboor gaten geboord en de dikste takken erin gezet. Bovenaan vastgezet met liggende takken. De pergola staat in twee bedden, met een pad ertussen. Aan de ene kant staat nu de indianenaardappel, aan de andere kant de wilde aardappel. Het mooie van deze aardappelen is, dat ze meerjarig zijn en dat ze niet gevoelig zijn voor ziekten. Bovendien is van de wilde aardappel ook de vrucht en het blad eetbaar.

Van de week heb ik de olijfkomkommer voorgezaaid. Schijnt ook een forse klimmer te zijn. Als er zaad opkomt, kan die ook tegen de pergola gaan klimmen.

Op dit moment staan er twee iele plantjes tegen een grote pergola. Ik moet er nog wat dwars takken aan vast maken en dan hoop ik deze zomer een goed gevulde pergola te hebben.

 

Gerelateerde artikelen

Groenten in overvloed Niet alles was een succes in de tuin dit jaar. En ik hoor dit ook van andere moestuinders. Het voorjaar was koud, daarna was het erg nat. Het nieuw aa...
Help, slakken! Alle moestuin plantjes doen het nu goed. En dat is lekker eten voor (naakt)slakken. In de kas werden al een tijdje hapjes genomen van de jonge plantje...
Mijn handen jeuken Mijn handen jeuken. Niet omdat ik sta te popelen om te zaaien, maar van de kou. Winterhanden en wintertenen. Nee, ik kan niet zo genieten van een koud...
De teeltbedden uitzetten Een stuk grond van ongeveer 15 bij 15 meter heb ik de afgelopen herfst en winter gemulched. De varkentjes hebben dit stuk grond omgewroet en de kippen...