kas
De geodome kas wordt in gebruik genomen
16 april 2016
4

De kas is zo goed als af. Er moet nog 1 raampje in, misschien nog 1 extra. Dat maakt op dit moment niet zoveel uit. Dus staat de kas al aardig vol met kleine plantjes. In maart ben ik begonnen met voorzaaien in huis. En zodra de kas dicht was en gevuld met grond ben ik gaan verspenen en heb ik de jonge plantjes in de kas achtergelaten.

verspenenDat was best spannend, want buiten was er nog nachtvorst en de thermometer in de kas, op 1.5 meter hoogte, ging ook af en toe onder nul... Maar de plantjes doen het hartstikke goed. En sinds er ook nog een werktafel in de kas staat, is het er prima vertoeven. Stel je voor het regent, of het is heel koud, of het waait heel hard. Dan is het niet zo fijn om in de tuin bezig te zijn. Maar wat ben ik blij met die kas! Regen, kou, wind? Maakt niets uit: in de kas is het droog, warm en windstil. Ik snap niet waarom ik niet jaren eerder een kas heb neergezet.

De plantjes groeien als kool. De eerste tomaten, aubergines en pepers staan al in de grond. De rest zit nog in potjes. Een deel hiervan kan rond half mei naar buiten, een ander deel moet ook nog in de kas in de grond. En nou had ik door de jaren heen zoveel potjes verzameld, maar het zijn er nog te weinig. Of er komt gewoon te veel zaad op. Geeft niet, kan ik straks nog van alles uitdelen.

Geef een reactie

4 comments

 1. Hai!

  Wie heeft jouw kas gebouwd? Ik zou ook graag zo’n soort kas van hout willen hebben.

  Annemiek

  1. Hoi Annemiek,
   We hebben de kas zelf gebouwd. Op internet is een calculator te vinden die alle maten voor je uitrekent. Geodome calculator

 2. Hallo Milou,
  Wat gaaf dat jullie een geodome hebben gebouwd. Ik ben al een tijdje op zoek naar mensen in Nederland die ervaring hebben met het bouwen en gebruiken van deze kas. Ben erg benieuwd naar jullie ervaringen, dus blijf je blog volgen.

  1. Hoi Gea,
   Wil je er zelf ook een gaan bouwen? Ik heb zelf geen ervaring met een gewone kas, maar tot nu toe bevalt de geodome kas heel goed. Ik heb de kas vooral voor de lente en de zomer, voor al die vruchtdragende planten die het in de kas beter doen dan erbuiten. Maar ik ben ook wel benieuwd hoe ik hem in de herfst en winter kan gaan gebruiken.