Vermeerderen, stekken
15 maart 2016
0

Vorig jaar heb ik voor de aanplant van de bostuin van heel veel planten 1 exemplaar gekocht, 1 klein exemplaar. Van 1 plant kun je op den duur prima oogsten, maar met meer planten kun je veel meer oogsten. Alle planten zijn goed aangeslagen en aangezien we het voedselbos zijn aan het uitbreiden, heb ik afgelopen winter heel veel stekjes verzameld.

Van de rode, zwarte en witte aalbes en de kruisbes heb ik in december allemaal takjes geknipt. In februari heb ik hetzelfde gedaan met de erwtenstruik. Die takjes heb ik in stukken van 20 centimeter geknipt, in een bosje samengebonden en in een gat gevuld met zand, 10 centimeter in de grond gestoken. Hoopje bladeren er overheen en de winter afwachten. Hopen dat niemand er op gaat staan.

stekjesDeze week was het lekker weer. In de meeste stekjes blijken knoppen te zitten. Dus tijd om ze voorzichtig uit de grond te halen. Ze hebben worteltjes! Aangezien ik nog geen definitieve plek heb, ga ik ze in potjes zetten. Kunnen ze daarin rustig groeien en kan ik ze later makkelijk uitplanten op een definitieve plek. De erwtenstruik doe ik wat later. De plantjes staan nu even veilig in de kas.

Geef een reactie