De teeltbedden uitzetten
12 maart 2016
0

Een stuk grond van ongeveer 15 bij 15 meter heb ik de afgelopen herfst en winter gemulched. De varkentjes hebben dit stuk grond omgewroet en de kippen in de kippentraktor hebben het onkruid(zaad) gewied. Daarna heb ik de grond bedekt met een laag karton en een dikke laag houtsnippers. In een hoek is de kas gebouwd, maar de rest ziet er allemaal hetzelfde uit.

Normaal spit je de gruitzetten_kalkond van de moestuin om en trap je de paden plat. Dan zie je vanzelf de teeltbedden. Nu is alles gemulched. Maar ik wil wel gaan planten en niet straks op de nieuwe aanplant stappen. Dus hebben we een zak gebluste kalk gehaald en een melkflesstrooier gemaakt. De melkfles gevuld met de kalk en de teeltbedden uitgetekend. De teeltbedden zijn ongeveer 1.20 m breed. Als het goed is, blijft dit wel een tijdje zichtbaar.

Gelijk ook maar vast wat plantjes erin gezet die ik nog over had van vorig jaar: rabarber, doorlevende spinazie en stukken wortel van de smeerwortel. En een paar aardbeiplantjes die ik van de buurvrouw heb gekregen. Alles weloverwogen door elkaar geplaatstteeltbedden.

Ik wil er eigenlijk nog een rij omheen, zodat er drie rijen met bedden zijn. Maar ik moet nog wat mulchmateriaal krijgen, de houtsnippers zijn op. En er moet nog meer karton komen. Alles op z'n tijd. Eerst maar eens de kas helemaal gaan inrichten en vullen.

Geef een reactie