Oesterzwammen enten
28 februari 2016
0

De voorjaarsbestelling is binnen. Met allemaal zaden, knollen, knolplantjes en oesterzwambroed. Eerst even de aardperen in de grond gestopt en vervolgens met de oesterzwammen aan de slag gegaan. Hiervoor hadden we dikke elzenhouten stammetjes verzameld. Die moeten binnen 1 tot 3 maanden voorzien worden van het broed. gaten borenHet oesterzwambroed zit in deuveltjes. Door in de stammetjes gaten te boren, kun je de deuvels erin slaan. 100 Deuvels, 100 gaten, in 5 stammetjes. Bij de deuvels zat een goede beschrijving, waarmee eenvoudig was vast te stellen hoeveel deuvels er in het stammetje moesten. Als alle deuvels erin zitten, leg ik de stammetjes in de schaduw van het voedselbos. Een berg bladeren er overheen om het wat vochtig te houden. Als het goed is dan hebben we komende herfst voor het eerst onze eigen oesterzwammen (winteroesterzwam). Afhankelijk van het hout en de dikte van de stammen, kunnen er tot 4-5 jaar opnieuw oesterzwammen uit groeien.deuvels erin slaan

Gerelateerde artikelen

Kruidenspiraal Al heel lang wil ik een kruidenspiraal. Maar door ruimtegebrek bij de voordeur, is daar geen kruidenspiraal gekomen maar een makkelijke kruidentuin. B...
Voorkiemen De bestelling voor nieuw zaad is de deur uit. Echter de levering kan nog wel enige tijd duren. Is niet erg, het meeste hoeft nog niet gezaaid te worde...
Er zit uitbreiding aan te komen Manlief is inmiddels ook laaiend enthousiast geworden, ook al vallen de opbrengsten het eerste jaar tegen. We besluiten om een deel van de grote schap...
Voedselbos aangeplant, kas ingezaaid De tuin is bedekt met mulch en de nieuwe planten staan er in. De tuin is nu aangevuld met onder andere Japanse kwee, schapen- en vossenbes, daglelie, ...