Insectenhotel
17 januari 2016
0

We hadden al overnachtingsmogelijkheden voor onze medemensen. In Het zwarte schaapje is het prima vertoeven en genieten van rust en ruimte. Ook hangen er vele huisjes voor de vogels. Pimpel- en koolmezen zijn veel geziene gasten. En ook de ringmussen zijn blij met de vogelhuisjes. Maar op de insectentuin komen veel solitaire bijen af. Dus hebben we een bijenhotel voor ze gebouwd.Lang leve Pinterest voor inspiratie. We hadden nog een palet liggen, dus die als basis gebruikt. Vervolgens gevuld met stenen, boomstammetjes, holle stengels, dakpannen. En bovenop een waterbak met boomschors erin, tegen het verdrinken. De toren staat met de ingang van de meeste gaatjes op het zuiden gericht.

vol https://nl.pinterest.com/search/pins/?rs=ac&len=2&q=bee+hotel+diy&term_meta[]=bee|autocomplete|1&term_meta[]=hotel|autocomplete|1&term_meta[]=diy|autocomplete|1hotelDe eerste zomer al waren er vele kamertjes gevuld.

Geef een reactie