Insecten lokken met insectentuin
2 januari 2016
0

Met al die fruitbomen in de tuin, is het ook belangrijk dat er veel insecten komen. Met name bijen en hommels. Die moeten de fruitbomen bevruchten, zodat we flink wat fruit kunnen gaan oogsten. Dus gaan we een insectentuin aanleggen.
inzaaienEen groot deel van het gazon wordt omgevormd tot bloemenperkjes. Met leuke paadjes ertussen voor de kinderen. We kopen zaad van planten waar bijen, hommels en vlinders op af komen. Van makkelijk uitzaaiende een- en tweejarigen en ook vaste planten. De meeste zaden gaan in maart de grond in en dan is het afwachten... Voor de vroege vliegers planten we verschillende soorten voorjaarsbolletjes die makkelijk verwilderen.

In juni is het aardig groen geworden en staan veel planten in bloei. En de insecten? Die hebben de tuin wel gevonden.

Door de makkelijk uitzaaiende een- en tweejarige planten is de tuin elk jaar anders. We hebben al een jaar heel veel prikneuzen gehad. Een ander jaar waren er veel toortsen of veel vingerhoedskruid. En afgelopen jaar waren er heel veel teunisbloemen. Ook de vlinderstruiken doen het hier erg goed.

IMG_5048

Gerelateerde artikelen

De geboorte van een imker Het was een druk voorjaar. Eerst was het lang heel koud; te koud om buiten te werken of voor te zaaien. Ondertussen was ik bezig met de voorbereiding ...
Insectenhotel We hadden al overnachtingsmogelijkheden voor onze medemensen. In Het zwarte schaapje is het prima vertoeven en genieten van rust en ruimte. Ook hangen...
Veel bloemen in juni Doordat de nachten hier best lang koud zijn geweest, is het opkweken binnen en verplanten naar het voedselbos niet helemaal gelukt. Binnen stonden de ...

Geef een reactie