Nieuwe fruitbomen
10 december 2015
0

In het najaar van 2011 krijgen we een subsidie van de gemeente om planten aan te schaffen. Een mooie kans om het fruitbestand uit te breiden. We bestellen kersen-, appel- en perenbomen. Allen hoogstam, voor in de nieuwe wei. Ook nog een walnotenboom.Als windsingel langs de wei planten we elzen en berken. Ook geschikt als brandhout voor de houtkachel. De planten worden in november geleverd en zetten we gelijk in de grond. Op de kersenbomen na, zijn de volgende zomer alle bomen uitgelopen. De walnoot was spannend, want die kreeg pas in juni blad.

perenGeen idee wat er met de kersenbomen is gebeurd. Ze stonden in de achterste wei en hebben het alledrie niet overleefd. Misschien te nat? Of wortels aangevreten door dieren? Jammer.

Wel gelijk het eerste jaar appels en peren kunnen oogsten. Nog geen walnoten. Geen idee hoe oud het boompje is. Zal wel een poos gaan duren voordat we de eerste walnoten krijgen. Wel heel mooi blad.

Geef een reactie